INFLUENZAVACCINE, andre vaccinationer, priser m.m

Influenza vaccination

Tilbydes gratis til alle over 65 og visse kronisk syge personer. Personer med svært nedsat immunforsvar og deres husstandskontakter kan ligeledes få vaccinen gratis.

Også gravide i 2. og 3. trimester anbefales influenza vaccinen, og vaccineres gratis. Corona vaccine anbefales også til gravide i 2.-3. trimester samt til ammende.

I 2021 bliver ældre over 82 år tilbudt en særlig vaccine, som er lidt kraftigere for at sikre effekt. Vi forventer at den også er tilgængelig først i oktober. VI VIL GERNE AT I BESTILLER TID TIL DENNE VACCINE.

Børn fra 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza via en næsespray. Vi kan endnu ikke bestille vaccinen fra Statens seruminstitut, men de arbejder på at få den hurtigt ud til landets læger. Vi vil formentlig samle vaccination af børnene til en torsdag eftermiddag. Vaccinen skal gentages efter 1 måned

Personer som ønsker vaccinen men som ikke kan tilbydes gratis vaccination kan efter 22/10 komme frit og få vaccinen for 250 kr

Vi vaccinerer fra 1. oktober til 15. Januar. Der vaccineres igen i år uden tidsbestilling fra kl. 10-12 og fra kl. 13-15 hver dag, eller efter aftale.  Vi  anbefaler at I ankommer i kortærmet trøje for at nedsætte tiden man opholder sig i klinikken. Det er en god ide at bære mundbind hvis i kommer i “myldretid” eller har øvre luftvejssymptomer. Man må naturligvis fortsat ikke komme hvis man har corona, eller lignende symptomer.

Vaccinen gives oftest af en sygeplejerske.

Personer, der ikke er i stand til at møde op i klinikken, kan vaccineres i eget hjem efter forudgående aftale. Vi vil igen i år vil vi i højere grad tilbyde svækkede at blive vaccineret i eget hjem.

Gravide kan få vaccinen helt frem til 28. februar.

Kighoste vaccination

På grund af kighoste epidemi tilbydes gravide i 3. trimester (fra uge 32) vaccinen mod kighoste. Denne beskytter det lille barn mod at få kighoste da der overføres antistoffer fra mor til barn når vaccinen gives på dette tidspunkt.

REJSER

Skal du ud at rejse, har du mulighed for at rådføre dig med en af vore vaccinations sygeplejersker– bl.a. om hvilke vacciner, du bør have.

For at få vaccinationsrådgivning hos os skal du printe Vaccinations-oplysninger- og aflevere det i huset mhp. planlæggelse af vaccinationsforløbet. Når skemaet er udfyldt og afleveret vil du blive ringet op af en af vore vaccinations sygeplejersker, Margit Jensen eller Hanne Lykkegaard Andersen. De vil informere dig om prisen for rejsekonsultation og vacciner.

Vi vaccinerer ikke hvis vi ikke giver rådgivning, idet vi ikke ønsker at tage ansvar for de givne vacciner når vi ikke selv har ordineret dem.

HUSK AT VACCINATION SKAL PLANLÆGGES I GOD TID, SÅ FORLØBET PASSER TIL AFREJSE!

Generelle rejseråd: http://www.ssi.dk/Vaccination/Vaccination%20af%20rejsende/Generelle%20rejserad.aspx

 

GOD REJSE OG PAS GODT PÅ DIG SELV

Priser og tilskud

En del ydelser er ikke dækket af sygesikringen. Er du tilmeldt sygesikringsgruppe 2, skal du selv betale for en del af konsultationen. Herudover skal du betale for sygemeldinger, attester , rejsevaccinationer og diverse lægeerklæringer, som ikke betales af forsikringsselskaber.

Alle priser er inkl. moms.

 

Kørekortsattest: 450kr.

Frihåndsattest med kort tekst på dansk 350 kr. (f.eks sygemelding til skole/eksamen/retssager/legatansøgninger)

Frihåndsattest med længere tekst på dansk 500 kr.

Attest med tekst på engelsk 500 kr.

Ved ansøgning om medicintilskud opkræves patienten 250 kr.