CORONAVACCINE, Priser, vaccinationer m.m

Regeringen meldte fredag ud, at de ville inddrage praktiserende læger ind i coronavaccination fra mandag 1. marts.

De håber at kunne tilbyde vaccination til borgere i eget hjem og hos praktiserende læger. Det vil vi også gerne hjælpe med til. Der er dog endnu ikke nogen aftale på plads, og vi har ikke fået tildelt vacciner til Vildbjerg lægehus.

 

DET ER DERFOR ENDNU IKKE MULIGT FOR OS AT TILBYDE VACCINATION FOR CORONA I EGET HJEM ELLER I LÆGEHUSET.

 

 

Influenza vaccination

Tilbydes gratis til alle over 65 og visse kronisk syge personer. Personer med svært nedsat immunforsvar og deres husstandskontakter kan ligeledes få vaccinen gratis.

Også gravide i 2. og 3. trimester anbefales vaccinen, og vaccineres gratis.

I 2020 bliver ældre over 85 år tilbudt en særlig vaccine, som er lidt kraftigere for at sikre effekt. Den dækker til gængæld ikke lige så bredt som den man sædvanligt tilbyder. Vi ved endnu ikke hvornår vi kan tilbyde denne vaccine, men den er ikke tilgængelig pr 1. oktober

Personer som ønsker vaccinen men som ikke kan tilbydes gratis vaccination kan komme frit og få vaccinen for 250 kr

Vi vaccinerer fra 1. oktober til 15. Januar. Der vaccineres igen i år uden tidsbestilling fra kl. 10-12 og fra kl. 13-15 hver dag, eller efter aftale.  Pga corona situationen anbefaler vi at I kommer i bil og venter udenfor i bilen efter vaccination. Ligeledes anbefaler vi at I ankommer i kortærmet trøje for at nedsætte tiden man opholder sig i klinikken. Endelig er det en god ide at bære mundbind hvis i kommer i “myldretid”. Vaccinen gives oftest af en sygeplejerske.

Personer, der ikke er i stand til at møde op i klinikken, kan vaccineres i eget hjem efter forudgående aftale. I år vil vi i højere grad tilbyde svækkede at blive vaccineret i eget hjem.

Gravide kan få vaccinen helt frem til 28. februar.

Kighoste vaccination

På grund af kighoste epidemi tilbydes gravide i 3. trimester (fra uge 32) vaccinen mod kighoste. Denne beskytter det lille barn mod at få kighoste da der overføres antistoffer fra mor til barn når vaccinen gives på dette tidspunkt.

REJSER

Skal du ud at rejse, har du mulighed for at rådføre dig med en af vore vaccinations sygeplejersker– bl.a. om hvilke vacciner, du bør have.

For at få vaccinationsrådgivning hos os skal du printe Vaccinations-oplysninger- og aflevere det i huset mhp. planlæggelse af vaccinationsforløbet. Når skemaet er udfyldt og afleveret vil du blive ringet op af en af vore vaccinations sygeplejersker, Margit Jensen eller Hanne Lykkegaard Andersen. De vil informere dig om prisen for rejsekonsultation og vacciner.

Vi vaccinerer ikke hvis vi ikke giver rådgivning, idet vi ikke ønsker at tage ansvar for de givne vacciner når vi ikke selv har ordineret dem.

HUSK AT VACCINATION SKAL PLANLÆGGES I GOD TID, SÅ FORLØBET PASSER TIL AFREJSE!

Generelle rejseråd: http://www.ssi.dk/Vaccination/Vaccination%20af%20rejsende/Generelle%20rejserad.aspx

 

GOD REJSE OG PAS GODT PÅ DIG SELV

Priser og tilskud

En del ydelser er ikke dækket af sygesikringen. Er du tilmeldt sygesikringsgruppe 2, skal du selv betale for en del af konsultationen. Herudover skal du betale for sygemeldinger, attester , rejsevaccinationer og diverse lægeerklæringer, som ikke betales af forsikringsselskaber.

Alle priser er inkl. moms.

 

Kørekortsattest: 450kr.

Frihåndsattest med kort tekst på dansk 350 kr. (f.eks sygemelding til skole/eksamen/retssager/legatansøgninger)

Frihåndsattest med længere tekst på dansk 500 kr.

Attest med tekst på engelsk 500 kr.

Ved ansøgning om medicintilskud opkræves patienten 250 kr.